Tech & business

Telegram laat gebruikers berichten wijzigen in apps

16 mei 2016 10:48 Aangepast: 16 mei 2016 11:38
Met barokmuziek kun je je het best concentreren Beeld © Getty

Een opmerking waar je spijt van hebt of een spelfoutje gemaakt? De populaire chat-app Telegram laat het je voortaan aanpassen.

"Zeg maar dag tegen typo's", schrijft Telegram in een blogpost bij de update. Met versie 3.9 van de chat-app voor Android en iOS is het mogelijk om verzonden berichten achteraf nog aan te passen. Dat kan tot twee dagen nadat je hem hebt verstuurd.

Veranderingen worden niet alleen op mobiel, maar ook op desktop getoond en ze werken in zowel individuele als in groepsgesprekken. Op desktop verbeter je het laatste bericht via het pijltje omhoog.

Hoe doe je dat?

Aanpassingen maken via de app is overigens heel gemakkelijk. Je houdt je vinger op het bericht waar de fout zit, en kiest vervolgens voor 'wijzig'. Nadat je hem hebt verbeterd, komt er achter het bericht 'bewerkt' te staan.

Verder verbeterd in de update is dat je in groepsgesprekken ook mensen kunt taggen zonder gebruikersnaam. Daarvoor tik je het '@'-symbool in, waarna je een gebruiker selecteert om aan te spreken. Daarnaast is er een nieuw schermpje om (recente) contacten te selecteren via de zoekbalk onder Chats.

Bron: Bright.nl. Tech-programma Bright TV is elke maandagavond om 21:30 te zien op RTL Z.

 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van