Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan al jouw RTL Z nieuws, actuele beurskoersen, nieuwsuitzendingen en meer.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Tech & business

Google betaalt half miljoen aan mensen die gaten schieten in Android

18 juni 2016 10:56 Aangepast: 18 juni 2016 10:59

Google heeft het afgelopen jaar 550.000 dollar betaald aan mensen die gaten wisten te schieten in het mobiele besturingssysteem Android. Via een speciaal programma probeert het bedrijf op deze manier de software veiliger te maken

Sinds een jaar heeft Google het Android Security Rewards-programma lopen. Het programma is erop gericht kwetsbaarheden in de software op te sporen. Professionele- en hobbyhackers kunnen een rapport opsturen naar Google met hun bevindingen.

Half miljoen voor 82 hackers

Als blijkt dat ze inderdaad een zwakke plek in de software hebben gevonden, krijgen ze een beloning. Kwetsbaarheden kunnen er bijvoorbeeld voor zorgen dat hackers toegang kunnen krijgen tot je mobiel of tablet.

In totaal beloonde Google 82 sympathieke hackers met 550 duizend dollar in totaal. De gemiddelde beloning voor een bruikbaar rapport kwam uit op 2200 dollar. Daarmee komt het totaal aantal goede tips op 250.

Lucratief

Als je goed bent in het inspecteren van code kun je blijkbaar flink verdienen aan Google. Een persoon diende maar liefst 26 rapporten in en kreeg daar in totaal ruim 75 duizend dollar voor.

Komend jaar gaat de techreus de beloningen ook nog eens met een derde verhogen.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore