Ga naar de inhoud
Van onze partner Mercedes

Duizend kilo Lego in de achterbak? Geen probleem

De Bright Bunch, zo noemt Bright ondernemers die vooroplopen met creatieve, originele ideeën. Deze week bezoekt Rutger van Bright met een eVan een piepjonge ondernemer die een nieuwe draai geeft het concept 'van bezit naar gebruik'.

Leenauto’s, klopboren en grasmaaiers; al jaren wordt ons voorgehouden dat de grote economische trend is dat we straks liever dingen gebruiken dan bezitten. Tot nu toe met wisselend succes. Zo doen deelauto’s het best aardig maar komt het uitlenen van een boormachine aan wildvreemde stadsgenoten wat minder van de grond.

Rutger gaat deze week met een eSprinter van Mercedes-Benz op bezoek bij Floris Hoogendijk. Deze 14-jarige gymnasiumleerling is oprichter van het bedrijf Stapel-Gek dat complete Legodozen verhuurt uit het duurdere segment. Hoogendijk is zijn bedrijf begonnen vanuit een persoonlijke drijfveer. Net als veel andere Lego-liefhebbers vindt hij het een beetje zonde als het definitieve bouwsel staat te niksen in een kast. Dan kun je er beter iemand anders van laten genieten.

Stapel-Gek heeft inmiddels een portfolio van ruim tweehonderd dozen opgebouwd. Daar zitten high-end pareltjes als de Millennium Falcon van Star Wars en een modelexemplaar van de Lamborghini Sián tussen. Voor de bezorging van de gehuurde Legosets vertrouwt Floris gewoonlijk op de auto van zijn moeder. Samen met Rutger pakken ze dit keer de eSprinter van Mercedes.

Deze volledig elektrische bestelbus is de grootste uit de reeks eVans van Mercedes-Benz. Dat uit zich met name in de forse laadcapaciteit. Nu zullen de meeste gebruikers van de eSprinter straks andere dingen gaan vervoeren dan Lego, maar Rutger heeft toch even uitgerekend hoeveel Lego je in de achterbak kwijt kunt. Dat is duizend kilo Legoblokjes. Of als je in dozen rekent: zo’n 122 Millennium Falcons. 

Kijk hier de video.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van