Van onze partner Mercedes

De indrukwekkende elegantie van een eVan 

24 juni 2021 06:00 Aangepast: 14 september 2021 10:06

Het lijkt er sterk op dat met de golf elektrische bedrijfswagens die momenteel op de markt komt niet alleen de aandrijving verandert, maar ook het interieur, comfort en rijgemak een upgrade krijgen.

Aan autojournalist Rutger Middendorp van Bright is het wel besteed om schoonheid te ontdekken in zoiets praktisch als een bedrijfswagen. Wekelijks trekt hij erop uit om met de nieuwe elektrische bestelbussen van Mercedes een bezoek te brengen aan grensverleggende ondernemers. Dit keer pakt hij een eVito van Mercedes met een actieradius van 360 kilometer (WLTP) en neemt hij een kijkje achter de schermen bij de uitvinder van de onconventionele platenspeler Wheel.

Peter Kolkman is de drijvende kracht achter het bedrijf Miniot dat via Kickstarter het benodigde bedrag ophaalde om het prototype van de Wheel op de markt te brengen. De Wheel is een optisch wonder waarbij het 12 inch vinyl over de pin in het midden moet worden geschoven. Daarachter heeft Kolkman een onzichtbare combinatie van een laser en een toonarm geconstrueerd. Hierdoor kan tussen nummers worden geskipt, precies zoals je vroeger gewend was van een cd. De plaat draait dus zonder zichtbare naald maar produceert, uiteraard, wel geluid.

Samen gaan Kolkman en Middendorp met de elektrische eVito een bestelling van een Wheel afleveren bij een klant. Onderweg bewonderen ze het fraaie interieur en prettige rijgedrag van de auto. Uitvinder Kolkman constateert dat het eigenlijk volkomen logisch is om een elektrische draaitafel met een elektrische bestelbus bij een klant te bezorgen. Als techneut weet hij precies de kracht te benoemen van de elektrisch aangedreven eVito: dat is de elegantie van een zuinige motor die direct de kracht op de wielen overbrengt. Eigenlijk dus een beetje gelijk aan het ontwerp van zijn eigen Wheel. 

Bekijk de video.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van