Ga naar de inhoud
Clubhouse

Strijd om de luisteraar: 'Twitter wilde Clubhouse overnemen'

Beeld © ANP

Als je ze niet kunt verslaan, dan koop je ze gewoon. Dat moet Twitter gedacht hebben, toen praatapp Clubhouse ineens ontzettend populair werd. Daarom voerde Twitter de afgelopen maanden gesprekken om te kijken of ze Clubhouse konden kopen. Maar tot een deal kwam het niet.

De twee bedrijven spraken de afgelopen maanden meerdere keren over een potentiële overname, meldt Bloomberg op basis van ingewijden. Een van de uitkomsten van het gesprek was dat Clubhouse zo'n 4 miljard dollar (3,4 miljard euro) waard zou zijn. Waarom de gesprekken spaak liepen is niet duidelijk.

Twitter en Clubhouse willen allebei niet reageren op het nieuws. Maar nadat bleek dat de twee er niet uitkwamen, is Clubhouse gaan nadenken of het misschien op een andere manier geld kan ophalen in ruil voor een aandeel in het bedrijf. 

'Clubhouse
Lees meer:
'Clubhouse 4 miljard dollar waard bij nieuwe investeringsronde'

Geld ophalen

Eerder deze week meldde Bloomberg dat Clubhouse via een investeringsronde geld op wil halen, waarbij het bedrijf op ongeveer diezelfde 4 miljard dollar gewaardeerd werd. Dat is vier keer zo veel als de waarde die het bedrijf in januari toegekend werd. En dat terwijl het bedrijf amper een jaar oud is. 

In dat jaar groeide het aantal gebruikers van de app als kool. De app zou minstens 10 miljoen keer gedownload zijn. En dat terwijl de app alleen te gebruiken is op iPhones en mensen alleen op uitnodiging lid kunnen worden. Clubhouse werkt wel aan een Android-versie. 

Video: Clubhouse-app verovert de wereld, investeerders staan in de rij

03:46

Copy paste of overnemen

Het succes van Clubhouse bleef niet onopgemerkt bij de concurrentie. Bijna alle grote sociale netwerken werken aan een eigen versie van een live audiochat-app of willen die functies in bestaande apps bouwen. 

Dat Twitter met Clubhouse in gesprek was, is opmerkelijk omdat Twitters eigen kloon - genaamd Spaces - op dit moment getest wordt door een aantal gebruikers en binnenkort voor alle gebruikers beschikbaar wordt gemaakt. 

Clubhouse
Lees meer:
Clubhouse voor Android laat nog maanden op zich wachten

Facebook test ook een eigen versie

Facebook bracht gisteren zijn testversie van een live audiochat-app op de markt, genaamd Hotline. Techcrunch probeerde de app al al en noemt het een soort fusie tussen Instagram Live en Clubhouse.

Sprekers kunnen hun luisteraars vragen om vragen te stellen via berichten of audio. Bovendien kunnen de sprekers ook hun camera aanzetten. 

Ook LinkedIn en Slack zeggen te werken aan een live audiochat-app of functies binnen hun bestaande diensten. 

Ook
Lees meer:
Ook LinkedIn wil concurreren met Clubhouse