Ga naar de inhoud
Nintendo Switch

Nintendo Switch blijft verkoophit in coronacrisis

Beeld © ANP

De verkoop van de Nintendo Switch gaat door het dak. Nintendo verkocht van maart tot eind september 12,5 miljoen consoles: 80 procent meer ten opzichte van een jaar eerder. Er is zoveel vraag naar de Switch, dat Nintendo ook zijn verkoopverwachtingen opschroeft. 

De verkoop van de Switch gaat hard sinds de uitbraak van corona, waardoor wereldwijd mensen veel meer tijd gedwongen thuis doorbrengen.

Animal crossing

Vooral de populariteit van het spel Animal Crossing: New Horizons jaagt de vraag naar de Switch aan, meldt Nintendo. Van die game zijn er in een half jaar tijd 14 miljoen verkocht, blijkt uit de meest recente cijfers van Nintendo. In totaal zijn er al 26 miljoen stuks verkocht nu.

Met de 12,5 miljoen verkochte Switch-consoles tussen maart en eind september meegerekend, zijn er in totaal 68,3 miljoen consoles verkocht, sinds de Switch verscheen in maart 2017. Sindsdien wist Nintendo 456 miljoen games voor de Switch te verkopen.

Om de toegenomen vraag sinds het begin van de pandemie bij te benen werd de productie van de Switch al meerdere malen opgevoerd

Animal
Lees meer
Animal Crossing blijft grote verkoophit voor Nintendo

Meer consoles, meer winst

Het gaat zo goed dat Nintendo de verwachtingen voor de rest van het boekjaar verhoogt, dat loopt van maart dit jaar tot maart volgend jaar. Nintendo denkt dat het 24 miljoen Switch-consoles verkoopt, 5 miljoen meer dan de 19 miljoen waar het eerder op rekende. 

Het verkoopsucces van de Switch en de bijbehorende games verhogen ook de resultaten. De totale opbrengsten stegen met 73 procent tot 6,3 miljard euro (769 miljard yen). Nintendo boekte een operationele winst van 2,4 miljard euro (291,4 miljard yen). Een verdrievoudiging ten opzichte van een jaar eerder (94 miljard yen).

De gamefabrikant rekent erop dat de operationele winst in het hele jaar naar 3,6 miljard euro (450 miljard yen) stijgt. Dat is 50 procent meer dan het in mei aankondigde. 

Nintendo
Lees meer
Nintendo maakt zijn klassiekers bewust moeilijk verkrijgbaar