Tech & business

Google komt met vacaturezoekfunctie in Nederland

25 augustus 2020 12:24 Aangepast: 25 augustus 2020 12:41
Je kunt nu ook Nederlandse vacatures vinden via Google Jobs Beeld © Getty

Google komt ook in Nederland met de speciale zoekfunctie voor vacatures. De zoekmachinegigant Google werkt daarbij samen met onder meer Randstad Groep Nederland, Monsterboard, de Rijksoverheid en DPG Recruitment.

Met de nieuwe zoekfunctie kun je vacatures vinden op basis van de locatie van de baan, of je parttime of fulltime wilt werken en in welke sector.

Ook kunnen werkzoekenden bepaalde zoekopdrachten opslaan en instellen dat ze notificaties ontvangen als er een nieuwe vacature bijkomt.

Geen privégegevens

Google heeft de functie het afgelopen half jaar getest. Het bedrijf zegt dat het bij het tonen van zoekrestultaten geen privégegevens gebruikt en ook geen aanbevelingen maakt op basis van gegevens die Google verzamelt van gebruikers.

De functionaliteit wordt komende week stapsgewijs beschikbaar voor Nederlandse gebruikers. 

Gratis voor bedrijven

De nieuwe zoekfunctie is gratis te gebruiken voor werkzoekenden en vacaturesites. Google vraagt daar geen geld voor. "Het is een gratis product voor iedereen," zegt Martijn Bertisen van Google Nederland. 

Bedrijven kunnen wel adverteren op pagina's rond bepaalde zoekresultaten, zegt hij. Maar dat staat los van de nieuwe functionaliteit. 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van