Tech & business

Fintechbank N26: 'Weg uit VK om brexit'

11 februari 2020 19:00 Aangepast: 13 februari 2020 00:19
N26-oprichter Valentin Stalf tijdens een fintechcongres in Parijs. Beeld © AFP

De Duitse digitale bank N26 stopt al zijn activiteiten in het Verenigd Koninkrijk. De bank zegt daar niet meer te kunnen opereren vanwege brexit. Enkele honderdduizenden klanten verliezen hun bankrekening.

Hoewel er na het vertrek van de Britten uit de EU op 31 januari qua bankregels voorlopig niets is veranderd, verwacht N26 dat het op termijn in de problemen komt met zijn banklicentie. Dat schrijft het bedrijf zojuist in een persverklaring.

Nog 2 maanden

"Hoewel we de genomen beslissing volledig respecteren, betekent dit dat N26 op termijn onze klanten in het VK niet meer kan bedienen en de markt zal moeten verlaten", aldus Thomas Grosse, die als 'chief banking officer' sinds vorig jaar verantwoordelijk is voor de uitbreiding van de Duitse fintechbank.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

De Britten zijn de EU uit, hoe gaat het nu verder?

Het gevolg is dat alle Britse klanten na 15 april 2020 geen gebruik meer kunnen maken van hun bankrekening. Zij worden allemaal gevraagd om hun bestaande tegoeden over te maken naar een alternatieve bankrekening. N26 belooft een zo soepel mogelijk overgang voor alle Britse klanten, zo schrijft het.

Actief in VK na referendum

Het gaat volgens het bedrijf om 'enkele honderdduizenden klanten', zo laat een woordvoerder van N26 weten aan RTL Z. De bank is sinds eind 2018 actief op de Britse markt, ruim twee jaar na het referendum waarin werd besloten tot het Britse vertrek uit de EU.

N26 behoort tot de generatie nieuwe digitale banken die zijn volledige dienstverlening online aanbiedt. Het bedrijf heeft geen filialen en klanten regelen alle bankzaken online of via de app. De bank is momenteel actief in 26 landen en telt iets meer dan 5 miljoen klanten, waaronder een kwart miljoen in de VS, waar het vijf maanden geleden begon.

Ook Nederlanders kunnen een gratis betaalrekening van N26 gebruiken. Nadelen zijn het niet kunnen betalen met iDeal en dat de Mastercard van N26 geen aankoopverzekering biedt.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van