Tech & business

Snowdens veilige chat-app Signal nu ook voor desktop

03 december 2015 09:59 Aangepast: 03 december 2015 10:11

De beveiligde chat-app Signal, die de goedkeuring van NSA-klokkenluider Edward Snowden heeft, is nu ook beschikbaar als browser-plugin dus je kan hem ook gebruiken op je desktop of laptop. Ontwikkelaar Open Whisper Systems heeft de eerste bèta uitgebracht.

"Ik gebruik Signal elke dag", schreef Snowden in een tweet. En als er één iemand weet hoe hij zijn privacy moet beschermen, is het Snowden. Signal maakt gebruik van end-to-end-encryptie, een speciale manier van versleuteling waardoor alleen de ontvanger het kan inzien. Daarnaast is de app geheel opensource, waardoor onafhankelijke experts de beveiliging kunnen testen.

Desktop
Na een Android- en iOS-app is er nu ook een versie voor Chrome, waarmee gebruikers vanaf hun desktop ook veilig kunnen chatten en foto's en video's kunnen versturen. De Chrome-app verbindt met de mobiele app.

Geïnteresseerden kunnen zich bij Open Whisper Systems inschrijven, waarna ze op een wachtlijst voor de bèta worden geplaatst. Ook de desktop-versie is geheel opensource.

Alleen Android
Op dit moment ondersteunt de Chrome-app alleen de Android-variant van Signal. De gebruiker moet dus Signal op zijn of haar Android-telefoon gebruiken om de dienst te koppelen met de desktop.

Ondersteuning voor de iOS-versie van Signal volgt later.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van