Van onze partner Drupal

Drupal viert feest, met een Jam én de Splash Awards

15 juli 2019 11:27 Aangepast: 15 juli 2019 12:03

De gebruikers van het digital experience management platform Drupal vormen één van de grootste open source gemeenschappen ter wereld. Om dat te vieren komt het Nederlandse deel van de community jaarlijks samen en verkiezen ze de beste Drupal websites van het afgelopen jaar.

Wat tien jaar geleden begon met veertig man en een stapel pizza’s is vandaag de dag uitgegroeid tot Drupaljam: XL, met ruim vijfhonderd bezoekers verdeeld over twee dagen in DeFabrique te Utrecht. Het avondprogramma is ingeruimd voor de Splash Awards, met prijzen voor de beste Drupal websites van het afgelopen jaar. Dit jaar was de awardshow in handen van magisch presentator Hans Kazàn.

Op de eerste businessdag van Drupaljam:XL waren onder meer security expert Brenno de Winter en marketinggoeroe Ron Simpson van The Avocado Show sprekers. In de keynotes onder andere aandacht voor holacratie (bestuur zonder management), privacy en online succesverhalen. De volgende dag konden bezoekers op  de Community Day één van de dertig gerelateerde presentaties bijwonen.

Steun in de rug

De avond stond in het teken van de Splash Awards met prijzen in negen categorieën. Grote winnaar bleek het Utrechtse digital agency One Shoe dat drie awards ontving, waaronder die van Website van het Jaar voor DHL Parcel. Imre Gmelig Meijling, voorzitter van organisator Stichting Drupal Nederland, onthulde tijdens deze gelegenheid het nieuwe logo dat vanaf nu internationaal gevoerd gaat worden.

Michel van de Velde van One Shoe is erg trots dat de jury de creativiteit en effectiviteit van hun werk heeft beloond. DHL Parcel zag bijvoorbeeld het aantal offerteaanvragen via de website met meer dan dertig procent stijgen. Ondanks de erkenning die de award geeft aan individuele presentaties, ziet hij de Splash Awards echter vooral als een steun in de rug van Drupal als platform.

Van de Velde: “De Splash Awards zijn een prachtig initiatief om de hoogwaardige kwaliteit van de projecten die gebouwd zijn met Drupal voor het voetlicht te brengen voor het grote publiek, zoals de websites voor Unesco, Naturalis of General Electric. Het leidt ertoe dat meer mensen met Drupal in aanraking komen en zien waar het content management framework allemaal toe in staat is.”

Verbinding leggen

De volgende internationale Splash Awards vindt plaats tijdens DrupalCon, het grootste Drupal congres ter wereld, dat later dit jaar plaatsvindt in Amsterdam. Hierbij zal ook Drupal-grondlegger Dries Buytaert aanwezig zijn. Voorzitter Gmelig Meijling kijkt er naar uit: “We gaan nog meer de verbinding leggen. Niet alleen binnen de open source gemeenschap maar ook met zakelijke gebruikers en eindgebruikers. Dat DrupalCon nu in Amsterdam plaatsvindt is voor Nederlandse merken een uitgelezen kans om meer over Drupal te weten te komen en om de internationale ontwikkelaarsgemeenschap te ontmoeten.”

Van 28 t/m 31 oktober vindt in Amsterdam de DrupalCon plaats, het grootste Drupalevenement van de wereld. Op de sprekerslijst onder meer Drupalgrondlegger Dries Buytaert, professor Sue Black en entrepreneur Boris Veldhuijzen van Zanten.

Voor kaarten en meer info over de aanstaande Drupalcon: kijk hier

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van