Tech & business

Amerikaanse toezichthouder: vertrouwen in zelfrijdende auto's

21 juli 2016 10:27 Aangepast: 30 juli 2017 21:30
Beeld © Google

Ondanks het recente dodelijke ongeval met een Tesla die op Autopilot reed, houden de Amerikaanse autoriteiten alle vertrouwen in zelfrijdende auto's.

"Een incident zorgt er niet voor dat we afstappen van onze missie om het wegverkeer veiliger te maken met behulp van nieuwe levensreddende technologieën", verklaarde Mark Rosekind, het hoofd van de National Highway Traffic Safety Administration (NHTSA), woensdag op een persconferentie.

Volgens Rosekind kunnen zelfrijdende auto's een grote rol spelen bij het terugdringen van het aantal verkeersongevallen. Hij wees erop dat 94 procent van alle auto-ongelukken wordt toegeschreven aan menselijke fouten, meldt persbureau Reuters. "Als we wachten tot zelfrijdende auto's perfect zijn, kunnen we nog heel lang wachten", aldus Rosekind. "Hoeveel mensen zullen er omkomen terwijl we wachten?"

In mei kwam Joshua Brown in Florida om het leven bij een ongeluk met zijn Tesla S. De bestuurder van de auto had op het moment van de botsing met een invoegende vrachtwagen de Autopilot-functie aanstaan. Tesla onthulde vandaag een plan om te komen met een volledig zelfrijdende auto.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van