Tech & business

'Amazon wil Slack overnemen voor 9 miljard dollar'

15 juni 2017 10:58 Aangepast: 27 juli 2017 21:00
Beeld © Getty

Veel grote techbedrijven hebben inmiddels een eigen Slack-achtige dienst. Facebook heeft Workplace, Microsoft heeft Teams en Amazon... niets. Daarom lijkt het bedrijf van Jeff Bezos interesse te hebben om Slack over te nemen.

Bedrijven gebruiken de chatdienst om sneller en gemakkelijker te communiceren in plaats van met het verouderde email. Slack heeft inmiddels 5 miljoen dagelijks actieve gebruikers, waarvan er 1,5 miljoen voor de dienst betalen.

Door dat succes wordt het bedrijf inmiddels gewaardeerd op miljarden euro's. De laatste berekening stamt uit 2016, toen het bedrijf 200 miljoen dollar ophaalde en zo werd gewaardeerd op een waarde van 3,8 miljard dollar.

Amazon

Volgens Bloomberg heeft Amazon interesse om Slack over te nemen. Daarvoor zou de online retailer wel 9 miljard dollar moeten neertellen. De gesprekken zijn volgens Bloomberg nog aan de gang, en is een overname nog helemaal niet zeker. Beide bedrijven willen niet op de geruchten reageren.

Het idee achter Slack is eigenlijk helemaal niet zo vernieuwend: mensen die chatten in chatkamers. Maar hoe Slack het chatten leuk heeft gemaakt, bijvoorbeeld met een fraai design, uitgebreid notificatiesysteem en gifjes, zorgt ervoor dat veel bedrijven het willen gebruiken.

Facebook, Microsoft en Google

Dat weten ook Facebook en Microsoft, die later hun eigen Slack-dienst introduceerden. Facebooks Workplace is eigen een soort privépagina op het sociale netwerk waar je berichtjes kunt achterlaten en vergaderingen kunt plannen, Microsoft lijkt met Teams wat meer op Slack: zij maken ook gebruik van chatkanalen.

Ook Google is bezig om een Slack-concurrent op te zetten en probeert Hangouts om te bouwen tot een zakelijke communicatiedienst.

Lees op rtlz.nl
Hoe Slack de werkvloer verovert

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van