Tech & business

Microsoft Teams gaat strijd aan met Slack en komt met gratis chatapp

13 juli 2018 10:23 Aangepast: 13 juli 2018 10:23
Beeld © Getty

Microsoft komt met een gratis versie van zijn zakelijke chatapp Teams. Daarmee volgt het bedrijf het voorbeeld van Slack, dat zo populair is geworden omdat het zijn product ook als gratis versie aanbiedt.

Je kunt een Teams-abonnement nu afsluiten met enkel je e-mailadres, stelt Microsoft in een blogpost. Daarvoor was een betaald Office 365-abonnement vereist. Naast de gratis versie is er ook een betaalde versie van Teams, waarvoor gebruikers 4,20 euro per maand betalen. Wil je er Office-producten bij? Dan kost het maandelijks 10,50 euro per gebruiker.

Gratis versie beperkter

De gratis versie van Teams is wel beperkter dan de betaalde variant. Zo kun je met maximaal 300 gebruikers deelnemen aan een groep en is er per Team 10GB opslagruimte beschikbaar. In tegenstelling tot Slack wordt wel alle gespreksgeschiedenis bewaard. Ook zijn de Office-apps nauw geïntegreerd in Teams, zodat je samen aan Word-, Excel- en Powerpoint-documenten kunt werken. 

Miniatuurvoorbeeld

Naast Microsoft is ook Facebook bezig om Slack van de troon te stoten. Het introduceerde bijna twee jaar geleden Workspace, waarmee je bedrijf een eigen pagina op Facebook krijgt, zoals jouwbedrijf.facebook.com.

Daar kunnen werknemers zich aansluiten en toegang krijgen tot de lijst met algemene berichten. Reageren kan, net als bij Facebook, met tekst, emoji's en foto's. 

Slack nog altijd koning

Slack is met 8 miljoen dagelijks actieve gebruikers, waarvan 3 miljoen betaalde, de koning van de zakelijke chatapps. Het concept van van de app lijkt op mIRC, een populair chatprogramma uit de jaren negentig en begin van deze eeuw. Slack stak dit idee in een nieuw hip jasje, zei Slack-ontwerper Andrew Wilkinson eerder. 

Er waren zelfs geruchten dat Amazon een jaar geleden Slack zou willen overnemen voor naar verluidt een bedrag van maar liefst 9 miljard dollar. Na de laatste investeringsronde uit september vorig jaar is de chatapp nu 5,1 miljard dollar waard. 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van