Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan al jouw RTL Z nieuws, actuele beurskoersen, nieuwsuitzendingen en meer.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Tech & business

Met deze 5 tools bouw je als zzp'er een mooie website

19 juni 2018 19:30 Aangepast: 19 juni 2018 19:34
Beeld © Squarespace

Zonder website tel je als zzp'er anno 2018 niet meer mee. Maar een website laten maken kost al gauw honderden tot duizenden euro's. Dat kan goedkoper, zonder dat je technische kennis hoeft te hebben. RTL Z zet vijf tools op een rijtje.

1. Squarespace

Met Squarespace (foto boven) maak je fraaie websites die vooral geschikt zijn voor designers, fotografen en restauranthouders. Bij de dienst draait het meestal om mooie foto's met daaroverheen een tekst. Dat klinkt een beetje saai, maar je kunt gelukkig heel veel aanpassen: van menu's tot de indeling van de tekst. Voor 11 euro per maand krijg je onbeperkte opslagruimte, een gratis webdomein (zoals jouwnaam.nl) en een beveiligde https-verbinding. 

2. Wix

Wix is een simpele websitebouwer die toch heel uitgebreid is. Je kiest een ontwerp en dat kun je vervolgens volledig aanpassen naar je eigen wensen, bijvoorbeeld door onderdelen van de ene naar de andere kant te slepen. Er zijn fotogalerijen beschikbaar en je website is ook automatisch geschikt voor mobiele apparaten. Voor ondernemers is er ook de mogelijkheid om search engine optimization (seo) in te zetten zodat je beter wordt gevonden in Google. Een website kost inclusief eigen domein minstens 8,25 euro per maand. 

Miniatuurvoorbeeld

3. WordPress

Heel veel websites draaien op WordPress, een zeer uitgebreid en aanpasbaar websitesysteem. Het voordeel van WordPress is dat je alles zelf in de hand hebt. Je kunt bijvoorbeeld een ontwerper een design voor je website laten bouwen dat je vervolgens aan WordPress koppelt. Naast een gratis website (jouwnaam.wordpress.org) kun je ook kiezen om maandelijks 4 of 8 euro te betalen. Bij eerstgenoemde mag je een ontwerp kiezen uit alle gratis designs, bij de 8 euro per maand heb je ook de keuze uit alle premium (en mooiere) designs. Verder krijg je een beveiligde verbinding en een eigen domein. De rest kun je heel gemakkelijk wijzigen met de editor van WordPress, van teksten op pagina's tot contactformulieren. 

Miniatuurvoorbeeld

4. Jimdo

Het Duitse Jimdo heeft een websitebouwer die op basis van kunstmatige intelligentie een website voor je maakt. Je beantwoordt wat vragen, zoals hoe je bedrijf heet en welke functies je belangrijk vindt, en vervolgens bouwt Jimdo voor jou een website. Ben je niet tevreden? Dan kun je hem aanpassen in de zeer gebruiksvriendelijke editor. Jimdo is daarmee enorm geschikt voor mensen zo snel mogelijk een mooie website willen maken. Voor 5 euro per maand heb je al een site met een eigen domein voor één jaar, voor 15 euro per maand komen daar ondersteuning voor search engine optimization en de mogelijkheid om een webwinkel te beheren bij. 

Miniatuurvoorbeeld

5. Weebly

Net als Jimdo richt Weebly zich ook op de gebruiker die zo min mogelijk zelf wil instellen. De websites van Weebly zijn simpel, overzichtelijk en functioneel. Zo kun je bijvoorbeeld een video als achtergrond gebruiken en daarvoor je tekst plaatsen, zodat je een flitsende website hebt. Je kunt Weebly gratis gebruiken, maar als je een eigen domein wilt hebben kost dat 6 euro per maand. De prijs loopt op naar 23 euro voor een webwinkel, de meeste zzp'ers hebben waarschijnlijk genoeg aan het abonnement van 9 euro.

Miniatuurvoorbeeld

Meer op rtlz.nl:

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van