Ga naar de inhoud
Tech & business

Microsoft werkt ondanks eigen advertentienetwerk aan adblocker

Beeld © Bloomberg

De Edge-browser in Windows 10 krijgt binnenkort een door Microsoft ontwikkelde adblocker. Opvallend, want de softwaregigant heeft een eigen advertentienetwerk waarmee het geld verdient.

Edge is de nieuwe browser in Windows 10, die de inmiddels bejaarde browser Internet Explorer vervangt. De ontwikkelaars van Microsoft werken hard aan Edge om allerlei features toe te voegen, waaronder een heuse adblocker.

Deze zomer
Tijdens Build, Microsofts conferentie voor ontwikkelaars, heeft het Edge-team aangekondigd dat in de volgende versie van de browser een adblocker wordt geïntegreerd. Deze versie wordt in de zomer verwacht, wanneer Microsoft een grote gratis update voor Windows 10 uitbrengt.

De adblocker volgt de zogeheten Tracking Protection Lists van Internet Explorer op, waarmee gebruikers trackers kunnen blokkeren. Trackers volgen je op het internet om op die manier persoonlijkere advertenties te tonen.

Het is vooralsnog onduidelijk of de ingebouwde Edge-adblocker ook advertenties op Bing blokkeert, of alleen die van Google.