Bright

'Apple werkt met Volkswagen aan zelfrijdende busjes'

24 mei 2018 12:58 Aangepast: 24 mei 2018 13:09
Apple zou aan de slag gaan met de Volkswagen Transpoter T6. Beeld © ANP

Apple zou zijn ambities rond zelfrijdende auto's naar beneden hebben bijgesteld en nu alleen met Volkswagen samenwerken. Een samenwerking met BMW en Mercedes is afgeketst.

Enkele jaren geleden gingen er geruchten dat Apple zou werken aan een eigen zelfrijdende auto. Dat bleek te ingewikkeld. Apple besloot te beginnen met de software en systemen en zocht samenwerkingen met BMW en Mercedes-Benz.

Die flirt liep op niets uit, zeggen ingewijden tegen de New York Times. Volgens de bronnen ging de samenwerking niet door omdat Apple te veel zeggenschap wilde over de data en de ontwerpen van de voertuigen.

Volkswagen

Daarom heeft Apple nu een samenwerking gesloten met Volkswagen. Vrijwel het hele Apple-team rond zelfrijdende auto's zou werken aan autonome versies van het bekende T6 Transporter-busje van Volkswagen.

Het team van Apple zou wel flink zijn geslonken. Op het hoogtepunt twee jaar geleden zouden er ruim 1000 mensen op het project hebben gezeten, maar inmiddels zouden er honderden mensen vertrokken zijn. Ze vonden dat Apple geen duidelijk plan en commerciële toepassing had voor de zelfrijdende busjes.

Shuttles 

De busjes zijn in eerste instantie bedoeld als zelfrijdende shuttles om het personeel van Apple mee te vervoeren tussen de verschillende gebouwen van het hoofdkantoor.

Onlangs bleek dat Apple in Californië zeker 55 zelfrijdende auto's op de weg test, voorlopig nog wel met menselijke chauffeurs achter het stuur. Onder meer Waymo, Uber, Tesla, Ford, General Motors en Nissan testen in de VS ook zelfrijdende auto's.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van