Bright

Apple vergoedt klanten voor vervangen iPhone-batterij

24 mei 2018 10:32 Aangepast: 24 mei 2018 10:35
Beeld © Getty Images

Klanten van Apple die vorig jaar hebben betaald voor de vervanging van een iPhone-batterij buiten de garantie krijgen een vergoeding van 60 euro.

Gebruikers van de iPhone 6 of nieuwer die tussen 1 januari 2017 en 28 december 2017 hun batterij hebben laten vervangen komen in aanmerking voor een vergoeding van 60 euro.

Garantie

Het gaat om iPhone-gebruikers die hebben betaald voor het vervangen van hun iPhone-batterij buiten de garantie bij een Apple Store, een Apple-reparatiecentrum of een door Apple erkende serviceprovider.

Apple licht klanten die voor de vergoeding in aanmerking komen hier deze week per e-mail over in. Het bedrijf betaalt de 60 euro uit als elektronische overboeking of als bijschrijving op de creditcard die is gebruikt om de vervanging van de batterij te betalen. Het tegoed geldt niet voor iPhone-accu's die binnen de garantie zijn vervangen.

Excuses

Op 28 december 2017 kondigde Apple aan dat het vervangen van batterijen van de iPhone 6 of nieuwer buiten de garantie geen 79 euro meer kostte, maar nog slechts 29 euro. Die prijsverlaging is tot eind 2018 geldig. Apple bood tegelijkertijd zijn excuses aan voor het bewust trager maken van iPhones met een verouderde accu.

Na de aankondiging van de korting liepen de wachttijden voor het vervangen van iPhone-accu's op tot enkele weken, maar inmiddels heeft Apple weer voldoende batterijen op voorraad.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van