Ga naar de inhoud
Tech & business

Slack gaat Skype achterna en komt met videochat

De zakelijke communicatietool Slack voegt binnenkort spraak- en videochat aan de dienst toe, waarmee het een grote concurrent voor Skype en Hangouts wordt.

Als er één start-up is die de harten van bedrijven heeft veroverd, is het Slack. De communicatietool laat werknemers met elkaar communiceren via chatkanalen. Dat klinkt een beetje 2001, maar door het design, de handige apps en vele integraties is zakelijk communiceren nog nooit zo leuk geweest. Geen wonder dat de dienst dagelijks meer dan 2 miljoen actieve gebruikers heeft.

Eerst naar de desktop
Slack zet de snelle ontwikkeling door en introduceert binnenkort spraak- en videochat. Dat kennen we van andere (zakelijke) communicatietools, zoals Skype en Hangouts. De optie komt eerst naar de desktop en zal vervolgens ook aan de mobiele apps worden toegevoegd. Momenteel wordt de nieuwe functionaliteit getest en Slack meldt dat spraak- en videochat 'spoedig' zal worden uitgerold.

Thumbnail

"Als je iemand een berichtje stuurt en je wilt even snel praten, dan kan dat gewoon", zegt April Underwood van Slack tegen TechCrunch. Met de feature wil Slack bedrijven meer opties bieden waardoor ze uiteindelijk toch voor de dienst gaan betalen, want van de 2 miljoen actieve gebruikers betalen er 'maar' 570.000. De prijzen voor Slack beginnen bij 6,67 dollar per gebruiker per maand en kunnen oplopen tot 12,50 dollar als het bedrijf voor meer opties kiest.

Een unicorn
Slack is volgens analisten 2,8 miljard dollar waard. Daarmee wordt het bedrijf als een 'unicorn' gezien; start-ups die meer waard zijn dan een miljard dollar. De hoogst gewaardeerde unicorns zijn Uber, Xiaomi en Airbnb met respectievelijk 62, 46 en 25 miljard dollar.

Hoe doet Slack dat toch, zo snel geliefd worden bij bedrijven waar anderen dat niet zo goed lukt? We vroegen het ouderwets aan ze via email.

Bron: RTL Z / Daniël Verlaan
Meer over