Bright

Volkswagen e-Golf best verkochte elektrische auto in Nederland

07 mei 2018 09:54 Aangepast: 07 mei 2018 10:39
Beeld © Volkswagen

Tussen januari en april was de Volkswagen e-Golf de best verkochte elektrische auto in Nederland. In deze periode werden er meer van verkocht dan in heel 2017.

Dat blijkt uit cijfers van de Rai Vereniging. In de eerste vier maanden van het jaar werden er 916 e-Golfs verkocht. Opvallend is wel dat het grootste deel, 503 stuks, in januari werd verkocht. In februari (141), maart (147) en april (125) daalden de verkopen flink.   

Daarmee wint de e-Golf het tot nu toe van de minstens 150.000 euro kostende Tesla Model S (895 stuks), de Nissan Leaf (731) en de Hyundai Ioniq (620).

Blijft Volkswagen nummer 1?

De kans lijkt groot dat de e-Golf zijn plek als aanvoerder niet vast kan houden dit jaar. Vooral de verkopen van de Leaf stijgen flink van 24 stuks in januari tot 268 in april. Dat komt waarschijnlijk door de nieuwe versie van de Leaf die sinds maart te koop is in Nederland. Ook de de jaren oude Model S bijvoorbeeld kan de e-Golf nog verslaand, van dat model werden er alleen al in maart 588 verkocht. 

Toch is de populariteit van de e-Golf goed te begrijpen, schrijft Bright.nl. De auto is met zijn comfort, chique afwerking, 36 kWu-accu en keurige ontwerp een hele aantrekkelijke auto, aldus de techsite. 

Serieuze lease-auto 

Volkswagen is laat begonnen met volledig elektrische auto's, maar met een aardige inhaalslag bezig. Deze e-Golf is in het belangrijkste leasesegment een serieuze speler. Zeker in deze periode waarin de Opel Ampera-E slecht leverbaar is en de elektrische Hyundai Kona, Kia Niro en Nissan Leaf met hun 60 kWu-accu's nog even op zich laten wachten. 

Tegen de tijd dat die auto's met groter bereik beschikbaar zijn zal de e-Golf het waarschijnlijk wat lastiger krijgen. Aan het einde van dit jaar komt Volkswagen ook met de elektrische bestelbus Crafter, waardoor je pakjes straks elektrisch bezorgd kunnen worden. 

Lees ook:
Duurtest Volkswagen e-Golf: zo modern als Tesla

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van