Ga naar de inhoud
Tech & business

Handig voor zzp'ers: overal werken met de Roost-laptopstandaard

Beeld © Roost

Overal kunnen werken: dat is het idee achter de Roost, een standaard voor je laptop die je opvouwt en gemakkelijk in je tas stopt. Een must-have voor de zzp'er, die zo elk koffietentje omtovert tot een werkplek.

De Roost is gemaakt van plastic en weegt maar 164 gram. De gadget is bekend geworden door succesvolle Kickstarter-projecten, waar duizenden mensen de laptopstandaard kochten. De huidige Roost is de tweede versie van de gadget, die met vrijwel elke laptop werkt.

Laptop

De Roost kan in en uit elkaar gevouwen worden. Aan de voorkant zitten twee houders waar je de laptop in steekt, waarna de houders zich automatisch vastklemmen aan de laptop. De maximale dikte van de voorkant van een laptop die de standaard ondersteunt is 1,9 centimeter. 

De onderkant van de laptop rust vervolgens op de twee bovenste delen. Omdat de houders aan de voorkant door het gewicht van de laptop zicht vastklemmen, valt de laptop niet snel uit de standaard: ook niet als je hem optilt en van links naar rechts beweegt. 

75 dollar

Door van de Roost gebruik te maken zorg je ervoor dat je scherm op ooghoogte staat. Hierdoor zit je niet de hele tijd over je laptop gebogen, een houding die snel nekpijn kan veroorzaken. Je hebt wel een externe muis en toetsenbord nodig om de laptop te bedienen. 

Miniatuurvoorbeeld

Met knopjes aan de zijkant van de Roost kun je ook nog de hoogte verstellen, zodat de laptop precies op ooghoogte staat. De Roost kost 75 dollar exclusief 9 dollar verzendkosten. Hij wordt vanuit Groot-Brittannië verzonden, en het bedrijf belooft dat de Roost binnen enkele dagen bij je op de deurmat valt. 

Dit is een artikel van