Ga naar de inhoud
Tech & business

Elon Musk verwijdert Facebookpagina's SpaceX en Tesla na tweetje

Elon Musk Beeld © ANP

Er was maar een tweetje voor nodig, daarna waren de Facebookpagina's van SpaceX en Tesla verdwenen. Op Twitter werd eigenaar Elon Musk gevraagd om de pagina's te verwijderen. Hij gaf snel gehoor aan de oproep.

De afgelopen dagen was er ophef en woede rondom Facebook nadat duidelijk werd dat het bedrijf Cambridge Analytica de gegevens van 50 miljoen gebruikers in handen kreeg, terwijl dat niet had gemogen. Die buitgemaakte data is ingezet voor de campagne van Trump.

LEES OOK: Zuckerberg: #deletefacebook heeft geen grote gevolgen

In de boosheid die daarop volgde werd #DeleteFacebook trending op Twitter. Volgens ceo Mark Zuckerberg is het aantal mensen dat ook daadwerkelijk hun profiel hebben verwijderd 'niet betekenisvol'.

#DeleteFacebook

Dinsdag maakte Whatsapp-oprichter Brian Acton via Twitter bekend dat ook hij zijn profiel ging verwijderen. Whatsapp werd in 2014 voor 19 miljard overgekocht door Facebook. "Het is tijd. #DeleteFacebook", twitterde Acton.

Tesla- en SpaceX-ceo Elon Musk, op Twitter bekend om zijn sneren, vroeg daarop 'wat is Facebook?'. Een grap, leek het, totdat een gebruiker aan Musk vroeg om de SpaceX-pagina te verwijderen.

'Looks lame' 

"Ik wist niet dat er een was, maar ik zal het doen", reageerde Musk. Hij wordt aangemoedigd door een verslaggever van Buzzfeed. Een verslaggever van The Wire Report vraagt meteen maar of de pagina van Tesla dan ook niet moet verdwijnen.

"Zeker weten. Het ziet er toch suf uit", reageerde Musk. Hij vult verder aan dat hij de pagina's nooit gezien heeft. Een krap half uur later zijn allebei de pagina's verdwenen.