Ga naar de inhoud
Tech & business

'Apple gaat de productie van de iPhone X halveren'

Een vrouw krijgt uitleg over Face ID. Beeld © EPA

De productie van de iPhone X zou dit kwartaal worden teruggeschroefd van veertig naar twintig miljoen stuks. Reden is de tegenvallende vraag.

Dat zeggen bronnen tegen de gerenommeerde Japanse krant Nikkei Asian Review. Volgens de krant valt de verkoop in het vakantieseizoen licht tegen, met name in Europa, de Verenigde Staten en China. Apple wilde niet reageren op de geruchten van de krant.

De iPhone X werd in eerste instantie bejubeld en 'de spannendste Apple-telefoon in jaren' genoemd. Het werd ook de eerste smartphone die duurder dan 1000 euro werd. De verwachtingen waren hooggespannen maar de vraag viel, mogelijk vanwege de prijs, tegen.

Problemen met winterweer

Apple-ceo Tim Cook vindt die prijs overigens gerechtvaardigd, vanwege de nieuwe technologieën die in het nieuwe model verwerkt zitten. "We proberen niet de hoogst denkbare prijs te vragen. We bepalen de prijs op basis van wat we leveren. En de iPhone X heeft heel veel geweldige nieuwe technologieën waarmee we voorop lopen."

De iPhone X had ook andere problemen: zo kon de telefoon niet tegen het Hollandse winterweer. Apple erkende de problemen en kwam met een oplossing. Bij andere gebruikers kraakte het geluid of kwam er een opvallende groene lijn op het scherm.