Ga naar de inhoud
Tech & business

WhatsApp Business vanaf vandaag te gebruiken in Nederland

Beeld © Getty

WhatsApp Business, de zakelijke dienst van de populaire chat-app, is vanaf vandaag te downloaden in Nederland. Met de app kunnen ondernemers communiceren met hun klanten. Volgens WhatsApp is de app speciaal gemaakt voor mkb'ers.

WhatsApp Business laat gebruikers een profiel voor hun bedrijf maken, zoals een omschrijving, het bezoekadres, een e-mailadres en website. Ook kun je jouw openingstijden instellen, zodat klanten weten wanneer ze een reactie kunnen verwachten. 

Automatische berichten

Een belangrijke functie in WhatsApp Business zijn de kant-en-klare antwoorden. Je kunt zo bijvoorbeeld bevestigen dat een vraag of bestelling is ontvangen of een code voor gratis verzending sturen.

Ook is het mogelijk om automatische berichten in te stellen. Als je afwezig bent ontvangen klanten dan een bericht wanneer je weer reageert. Je kunt ook een begroeting instellen om jouw klanten een introductie te geven over jouw bedrijf.

Gratis

Gebruikers van WhatsApp Business krijgen ook toegang tot verschillende statistieken, zoals het aantal berichten dat succesvol is verzonden, afgeleverd en gelezen. Onder andere KLM maakt al een tijdje gebruik van WhatsApp Business. Dit bedrijf is op het sociale netwerk geverifieerd met een groen vinkje

De zakelijke app is voorlopig nog gratis te gebruiken, maar WhatsApp heeft laten weten dat bedrijven uiteindelijk gaan betalen om van de dienst gebruik te maken. Het moet een belangrijke inkomstenbron worden voor WhatsApp, dat al jarenlang door honderden miljoenen mensen gratis wordt gebruikt.