Ga naar de inhoud
Tech & business

Facebook neemt startup over die ID-kaarten controleert

Beeld © Getty

De startup Confirm.io, dat de echtheid van identiteitsbewijzen controleert, is overgenomen door Facebook. Met de technologie kan het sociale netwerk de identiteit van zijn gebruikers controleren, iets dat bijvoorbeeld gebeurt wanneer een account is gehackt.

Als je bij Facebook een melding doet dat jouw account is gehackt, vraagt het sociale netwerk om jouw identiteit te verifiëren. Dat gebeurt nu door een kopie van jouw identiteitskaart naar Facebook te uploaden, maar met de technologie van Confirm.io gaat dat binnenkort een stuk gemakkelijker.

Camera smartphone

Facebook bevestigt tegen TechCrunch dat het Confirm.io heeft overgenomen. De startup gebruikt de camera van smartphones om identiteitsbewijzen te scannen en controleren.

De data wordt na de controle weer verwijderd, stelt het bedrijf. Ook is het met Confirm.io mogelijk om de informatie die op een identiteisbewijs staat te kopiëren, zoals je naam en geboortedatum.

Miniatuurvoorbeeld

Het overnamebedrag is niet bekendgemaakt. Op de website meldt Confirm.io dat de huidige diensten, die door bedrijven worden gebruikt, de komende tijd zullen worden afgebouwd.

Adverteerders

Naast weer toegang krijgen tot gehackte accounts zou de technologie van de startup ook kunnen worden ingezet om de identiteit van adverteerders te verifiëren. Facebook ligt al maanden onder vuur omdat de Russen het platform hebben ingezet om de Amerikaanse presidentsverkiezingen te beïnvloeden.

Dit is een artikel van