Ga naar de inhoud
Tech & business

Betaal-app Revolut laat je handelen in bitcoin en ethereum

Met de betaal-app Revolut kun je nu ook bitcoins, ethers en litecoins kopen en verkopen. De oprichter van de app denkt dat het niet lang meer duurt voordat cryptocurrencies een belangrijk onderdeel van het internationale betaalverkeer worden.

Het Britse Revolut is sinds september in Nederland beschikbaar en laat je vanuit de app een IBAN-rekening openen, om vervolgens tegen de actuele wisselkoers in andere valuta te betalen en pinnen. Dit soort apps zijn bijvoorbeeld in trek bij mensen die vaak naar het buitenland reizen.

Cryptocurrencies

Klanten van Revolut kunnen vanaf vandaag ook bitcoins, ethers en litecoins via de app kopen, bewaren en weer verkopen. Voor elke transactie rekent de app een percentage van 1,5 procent van de overboeking. Volgens Revolut staan de digitale munten direct na de aanschaf op jouw account. 

"We maken cryptocurrencies voor iedereen toegankelijk", zegt Nikolay Storonsky, oprichter en ceo van Revolut. "De mogelijkheid om cryptocurrencies te kopen stond met stip op nummer één van de meest gewilde features. Daarom hebben we geluisterd en actie ondernomen."

10.000 euro

Storonsky denkt dat het niet lang meer duurt voordat cryptocurrencies een belangrijk onderdeel van het internationale betaalverkeer worden. Tegen TechCrunch zegt hij dat Revolut-gebruikers tijdens de testperiode van een week voor meer dan 1 miljoen dollar aan cryptocurrencies hebben verhandeld.

Deze week ging bitcoin door de magische grens van 10.000 euro. Inmiddels tikt de koers bijna de 11.000 euro aan. Een maand geleden stond de koers nog 'maar' op 5000 euro.

Miljoen gebruikers

​Revolut is met meer dan een miljoen gebruikers in Europa één van de concurrenten van het Nederlandse Bunq, dat zichzelf ook als een 'nieuwe bank' neerzet. Bunq heeft echter meerdere keren laten weten vooralsnog geen cryptocurrencies aan hun app toe te voegen.

De app van Revolut is, net als die van Bunq, gratis te gebruiken, maar voor sommige features moet je betalen. Het premium-abonnement van Revolut kost 8 euro per maand en laat je onder andere meerdere betaalkaarten bestellen.

Wat zijn bitcoins, en ben je nog op tijd om ze te kopen?

Zo betaal je belasting over je bitcoins