Tech & business

Bunq introduceert donatieplatform om geld op te halen

29 november 2017 21:00 Aangepast: 30 november 2017 09:02
Ali Niknam is oprichter en ceo van Bunq. Beeld © Bunq

Een 'nieuwe methode om geld op te halen'. Zo noemt Bunq-oprichter Ali Niknam de nieuwe dienst Bunq.me, waarmee mensen om donaties voor hun projecten kunnen vragen.

Op Bunq.me kun je een eigen donatiepagina maken. De pagina kan volgens Bunq 'binnen een paar seconden' opgezet worden in de app, waarna je de link met anderen kunt delen.

Donateurs voeren zelf een bedrag in dat via iDeal of Sofort wordt overgemaakt. De betaling verschijnt daarna direct op de Bunq-rekening. Ook gratis Bunq-accounts kunnen van het nieuwe donatieplatform gebruikmaken, bevestigt een woordvoerder tegen RTL Z.

10.000 euro

De limiet voor een donatie is 10.000 euro voor iDeal en 250 euro voor Sofort. Op je gratis Bunq-rekening mag zoveel geld staan als je wilt en er kan per dag maximaal 50.000 euro worden overgeboekt naar een andere bankrekening.

"Door een compleet nieuwe methode om geld op te halen te introduceren, zetten we de volgende stap in het aanbieden van het alternatief voor traditioneel bankieren", aldus Niknam. Door het donatieplatform gratis aan te bieden kan Bunq ook zijn naamsbekendheid vergroten. 

Twee pincodes per pas

Ook meldt Bunq dat het een pinpas aanbiedt met twee pincodes die bij twee verschillende rekeningen horen. Zo kun je met dezelfde pas met je privérekening of gedeelde boodschappenrekening betalen. Ook kun je rekeningen met meer dan twee personen delen, om zo een rekening voor je vriendengroep of sportclub te openen.

Om van een pinpas gebruik te maken heb je wel een betaald Bunq-account nodig. Dat kost 7,99 euro per maand en daarvoor krijg je drie passen (Maestro en/of Mastercard) en de mogelijkheid om 25 Bunq-rekeningen te openen. 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van