Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan al jouw RTL Z nieuws, actuele beurskoersen, nieuwsuitzendingen en meer.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Bright

App een oma: dienst print berichten in verzorgingshuis

26 oktober 2017 10:40 Aangepast: 26 oktober 2017 16:10
Beeld © Bright

Even een appje naar oma sturen? Dat wordt lastig als ze geen smartphone heeft. Met de dienst PenPal tik je een berichtje op je smartphone, stuurt dat naar een verzorgingstehuis waar een machine staat die het print.

PenPal is een dienst die het gat tussen instant messaging en het handgeschreven briefje vult. Je tikt een berichtje en stuurt dat via de Telegram-app aan @appeenomabot, waarna bij een verzorgingstehuis een vel papier uit een printer rolt.  

De PenPal-service is bedacht door Wessel Fletterman, Folkert Prins, Joran van der Sluis en Mark Zwart aan de faculteiten Civiele Techniek, Industrieel Ontwerpen en Werktuigbouwkunde van de Technische Universiteit Twente.

Proef

"Het doel van het project was het vinden van nieuwe manieren van zingeving in het leven van ouderen in verzorgingstehuizen, om daarmee eenzaamheid tegen te gaan", stellen de bedenkers op de site

Het is een antwoord op de vraag hoe ouderen in verzorgingshuizen met communicatietechnieken van nu zijn te verbinden, op een vertrouwde manier. De PenPal-brievenbus staat dus helaas niet bij jouw oma in huis, maar de machine komt in een verzorgingstehuis waar de ouderen alsnog blij zijn met jouw berichtje.

Op het moment staat de printer in Eindhoven op de Dutch Design Week.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van