Tech & business

EU-ambtenaren vergaderen achter 3D-façade

07 januari 2016 22:24 Aangepast: 03 augustus 2017 21:44

Ambtenaren die tijdens het EU-voorzitterschap van Nederland naar Amsterdam komen om daar te vergaderen, doen dat achter een façade van witte zeilen uit een 3D-printer. Als ze even een luchtje willen scheppen, kunnen ze dat doen op bankjes die ook uit de 3D-printer zijn gerold.

Tijdens het Nederlandse voorzitterschap van de Europese Unie wordt er dagelijks vergaderd in het Europagebouw op het Marineterrein naast het Scheepvaartmuseum. Dat gebouw bestaat uit verschillende delen en is ook speciaal voor de top neergezet. 

Thumbnail

De façade is een verwijzing naar de zeilschepen die vroeger op het terrein werden gebouwd. Het door DUS Architects ontworpen omhulsel van het gebouw is in elkaar gezet door bouwbedrijf Heijmans. De verlichting van de EU-blauwgekleurde bankjes is in handen van Philips. 

Nederland is sinds 1 januari voorzitter van de Europese Unie, wat inhoudt dat alle vergaderingen met Europese ministers door een Nederlander worden voorgezeten. Vandaag was de Europese commissie, onder aanvoering van voorzitter Jean-Claude Juncker, voor het eerst in Amsterdam, om afspraken te maken over het komende half jaar. 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van