Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan al jouw RTL Z nieuws, actuele beurskoersen, nieuwsuitzendingen en meer.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Tech & business

Zelfrijdende Google-auto's gaan forensen gratis vervoeren

25 april 2017 20:22 Aangepast: 15 oktober 2017 11:18

Google-spinoff Waymo zoekt mensen die dagelijks door zijn zelfrijdende auto's vervoerd willen worden. Daar hoeven zij niets voor te betalen.

Waymo's zoetsappige video (zie onder) toont een gelukkig gezin, dat met z'n allen in een zelfrijdende Waymo-auto stapt om rond gereden te worden. Waymo vervoert hen geheel gratis, "iedere dag, iedere tijd en waar ze maar heen willen in een gebied twee maal zo groot als San Francisco", zegt Waymo-ceo John Krafcik.

Gratis vervoer

Waymo, onderdeel van Google-bedrijf Alphabet, heeft zijn zelfrijdende auto's al 5 miljoen testkilometers laten maken met eigen medewerkers aan boord. Nu wil het zijn zelfrijdende auto's met doorsnee mensen testen.

Inwoners van de stad Phoenix kunnen zich bij Waymo aanmelden om geheel gratis vervoerd te worden in de zelfrijdende auto's, zo vaak ze maar willen. 

Veiligheid

Voor de veiligheid zit een handsfree-chauffeur achter het stuur, die ingrijpt mocht er iets fout gaan. Om aan de vraag te voldoen zal Waymo zijn vloot van honderd zelfrijdende Chrysler Pacifica Hybrid-minivans met vijfhonderd stuks uitbreiden.

Uber experimenteert ook met zelfrijdende auto's, maar het is verwikkeld in een juridische strijd met Waymo. Uber zou voor zijn zelfrijdende auto's van Waymo gestolen technologie gebruiken. 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van