Update

Wereldwijde storing WhatsApp lijkt voorbij

31 augustus 2017 18:59 Aangepast: 13 november 2017 18:42
We kunnen weer appen met z'n allen. Beeld © Getty

De wereldwijde storing bij WhatsApp lijkt weer voorbij. Nadat er op allestoringen.nl tussen 17:00 en 18:00 uur bijna tienduizend meldingen binnen waren gekomen, is het aantal een uur later weer terug op normale niveaus.

De website, die op basis van meldingen van gebruikers de status van allerlei internetdiensten bijhoudt, schrijft dat er vanaf 17:42 uur een storing was bij WhatsApp. Sommige gebruikers konden echter al eerder geen contact meer krijgen. "Ik heb al last van de storing sinds 17:21 uur", schrijft Morgan op de site. "Internet werkt verder wel."

De meldingen kwamen overal in het land vandaan, van Gemert (Noord-Brabant) tot Koudum (Friesland) en van Rotterdam tot Emmen. Toch zijn er ook gebruikers bij wie WhatsApp wél bleef werken, zoals Enigma. "Al een half uur of zoiets geen internetverbinding met Whatsapp. Familieleden en vrienden hebben schijnbaar geen problemen."

Mexico en Brazilië

Niet alleen in Nederland hadden WhatsApp-gebruikers problemen. Op basis van de storingskaart op allestoringen.nl blijkt dat veel gebruikers in Singapore, Brazilië, Mexico en delen van India ook problemen ondervonden.

WhatsApp, onderdeel van Facebook, is verreweg de grootste berichtendienst ter wereld. Meer dan een miljard mensen maken dagelijks gebruik van de dienst, maakte Facebook vorige maand bekend tijdens de presentatie van de cijfers over de eerste zes maanden van 2017.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van