Tech & business

Google gaat groen: flinke investering in Amerikaanse windenergie

03 december 2015 15:16 Aangepast: 13 november 2017 05:11
Beeld © Getty

Google gaat zijn investering in groene energie bijna verdubbelen. De internetgigant zet vol in op Amerikaanse windenergie.

Dat maakt Google donderdag bekend. Volgens het bedrijf is het de grootste investering in groene energie ooit voor een niet-nutsbedrijf. 

Het overgrote deel van de groene energie wordt in de Verenigde Staten opgewekt: 686 megawatt. Dat gebeurt met windenergie en wordt verdeeld over drie Amerikaanse energiecentrales. Ook Zweden wordt ingezet voor energie: daar koopt Google zo'n 76 megawatt in.

De andere energie is afkomstig uit de zon. In Chili wordt 80 megawatt aan zonne-energie gewonnen. In totaal ontvangt Google 2 gigawatt aan groene energie.

"Deze projecten lopen tussen de tien en twintig jaar en zorgen voor financiële zekerheid om nieuwe installaties voor groene energie op te zetten", zo meldt Google. "Hiermee proberen we de impact van onze diensten op het milieu te verkleinen."

Apple
Niet alleen Google investeert in groene energie. Ook Apple kondigde recentelijk aan zonne-energieprojecten in China op te starten. Daarmee zou Apple een vermogen van meer dan 200 megawatt genereren, en op deze manier de CO2-uitstoot van zijn leveranciers in het vervuilendste land ter wereld compenseren.

"Klimaatverandering is een van de grootste uitdagingen van onze tijd, en de tijd voor actie is nu", zegt Apple-baas Tim Cook. "Wij geloven er heilig in dat we de wereld beter moeten achterlaten dan hoe we hem aantroffen."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van