Ga naar de inhoud
Tech & business

Deze robot met struisvogelpoten gaat je pakketjes bezorgen

Deze tweebenige robot blijft op elk terrein overeind en kan trappen op lopen. Hij moet gaan helpen bij reddingsoperaties en als hij goedkoper is kan hij pakketjes gaan bezorgen.

De lopende robot van Agility Robotics, een spin-off van de Oregon State University, is flink verbeterd en is klaar op de straat op te gaan. De robot Cassie gebruikt een mechanisme dat de menselijke spieren nabootst met behulp van veren. De werking van de heup en de enkels van de robot zijn verbeterd, waardoor de robot nog soepeler beweegt.

Het voordeel van deze robots is dat ze overal zouden moeten kunnen lopen waar mensen ook zouden kunnen komen, bijvoorbeeld op rotsachtig terrein of in de natuur. Volgens Agility Robotics is de robot daarom uiteindelijk te gebruiken bij reddingsoperaties. Als hij goedkoper wordt, zou Cassie ook voor het afleveren van pakketjes ingezet kunnen worden.

Ook Google-bedrijf Boston Robotics werkt ook aan een tweebenige robot die altijd overeind blijft, de ATLAS. Maar die robot is wel een stuk groter.

Alleen schijnt Cassie nog wel de neiging te hebben om zelf aan de wandel te gaan:

Kijk hier meer techvideo's. Techprogramma Bright TV zie je elke week op RTL Z.

Bron: Bright / Tonie van Ringelestijn