Ga naar de inhoud
Tech & business

Bitcoin-exchange Coinbase kraakt door koersstijgingen

Coinbase-ceo Brian Armstrong. Beeld © Anthony Harvey

De grote koersbewegingen en toegenomen handel in cryptovaluta bitcoin en ethereum zorgen ervoor dat dat de grootste bitcoin-exchange het bijna niet meer aankan.

Coinbase was deze week verscheidene malen onbereikbaar. "Coinbase heeft deze week ongekende verkeers- en handelsvolumes meegemaakt", stelt het platform donderdag op Twitter.

Grote vraag

De omhoogschietende koersen van bitcoin en ethereum zorgen ervoor dat gebruikers massaal naar Coinbase gaan. 

"Als gevolg daarvan hebben we deze week verscheidene storingen en verslechterde prestaties voor sommige gebruikers gehad", aldus Coinbase. "Onze engineers en support teams zijn hard bezig om ervoor te zorgen dat onze site weer normaal functioneert."

Boze gebruikers

Coinbase-gebruikers zijn ondertussen allesbehalve te spreken over de prestaties van de website. "Dit is al zeker de derde keer dat ik dit heb zien gebeuren sinds maart", aldus één van hen op Twitter. "Je hebt voldoende geld, je rekent astronomische fees, zorg dat je infrastructuur op orde is", aldus een ander.

De bitcoin, die een week geleden nog onder de 2000 dollar stond, bereikte donderdag een hoogtepunt van 2779 dollar. Ethereum bereikte deze week een all time high van 227 dollar. Aan het begin van dit jaar was de munt nog 8 dollar waard.