Ga naar de inhoud
Tech & business

Zo maak je jouw eigen Netflix: het kan met Plex Cloud

Beeld © iStock

Mediacenterdienst Plex heeft een update uitgebracht waarmee je jouw eigen Netflix creëert. Met Plex Cloud kun je videobestanden op bijvoorbeeld Dropbox zetten en die naar je telefoon en tablet streamen.

Plex is bekend geworden als oplossing om video's van je computer naar je tv of tablet te streamen. Dat gebeurt via hetzelfde wifi-netwerk, waar de apparaten elkaar herkennen en waar ze ook beide ingeschakeld moeten zijn.

Met de nieuwe dienst Plex Cloud is dat allemaal niet meer nodig. Zet je video's op één van de ondersteunde clouddiensten en je kunt vanaf elk apparaat streamen, of je nu met wifi of 4G bent verbonden.

Design als Netflix

Plex Cloud verbindt met Dropbox, Google Drive of OneDrive van Microsoft en scant jouw bestanden. De films, homevideo's, muziek en foto's worden overzichtelijk gesorteerd en kun je vervolgens op je apparaten bekijken. 

Bij films en series wordt automatisch de juiste cover gezocht, samen met informatie over bijvoorbeeld de cast en wie de regisseur is.

Het design van Plex doet denken aan Netflix. De dienst wordt daarom ook wel eens gezien als de illegale Netflix, omdat veel mensen op illegale wijze films en series downloaden en deze vervolgens via Plex bekijken. 

Thumbnail

Ondertitels en kwaliteit instellen

Plex biedt de mogelijkheid om de streamingkwaliteit aan te passen en ondertitels te activeren. Omdat de bestanden in de cloud staan, kun je vanaf elk apparaat streamen. Daarvoor gebruik je de app van Plex, die gratis te downloaden is in de app-winkels.

Het gebruik van Plex Cloud kost wel geld: voor een abonnement betaal je 4,99 euro per maand, 39,99 euro per jaar of 129,99 voor onbeperkte tijd. Plex is ook gratis te gebruiken, maar dan kun alleen binnen je eigen wifi-netwerk video's streamen van bijvoorbeeld je pc naar tablet.