Tech & business

Hyundai timmert aan de weg met waterstof en hybrides

08 maart 2017 11:12 Aangepast: 28 juli 2017 17:00

Een nieuwe waterstofauto, een plug-in hybride en een zelfrijdende auto. Hyundai pakte stevig uit op de autoshow in Genève.

Er gaat een veelbesproken filmpje rond waarin voormalig Volkswagen-chef Winterkorn een Hyundai checkt en zich lijkt de te verbazen over sprong in kwaliteit die de Koreanen hebben gemaakt.

Na dieselgate en na meerdere generaties steeds beter wordende producten, lijken de kaarten opnieuw geschud. Niet elke Europese consument weet dat, dus maakt Hyundai nog even zijn punt op de autobeurs van Genève deze week. Met drie opvallende auto's: een autonome conceptcar, de Ioniq plug-in hybride en een waterstofauto. 

Waterstofauto

Hyundai heeft al een waterstofauto op de markt, maar met de infrastructuur wil het niet echt vlotten in ons land. In Duitsland moet er de komende jaren wel een landelijk dekkend netwerk aan waterstofstations komen. De FE Fuel Cell Concept laat zien hoe een waterstofauto eruit kan zien. Voor 2020 moet die te koop zijn. 

Naast de Ioniq Electric komen er ook nog vier volledig elektrisch aangedreven auto's. Hyundai heeft al een elektrische auto die Bright vorige maand testte.

Thumbnail

De waterstof-auto. (Beeld: Hyundai)

Plug-in hybride

De derde Ioniq in de line-up is straks ook te koop. Er was al die elektrische auto, een reguliere hybride en nu dus ook een plug-in. Met volle accu kun je maximaal 50 kilometer volledig elektrisch rijden. Voor veel mensen genoeg voor woon-werkverkeer. 

Thumbnail

De Ioniq plug-in. (Beeld: Hyundai)

Zelfrijdende auto

Om te bewijzen dat de Koreaanse automaker voorop loopt, was er ook een Ioniq-testauto, waarmee autonoom rijden wordt getest. Naast de bekende camera's en radarbeelden gebruikt de Ioniq ook LIDAR: Laser Imaging Detection and Ranging. 

Die drie systemen samen kunnen een complex verkeersbeeld scannen en inschatten wat risico's zijn. Volgens Hyundai met minimale rekenkracht en daardoor goedkoper dan veel concurrenten. 

Thumbnail

De testauto. (Beeld: Hyundai)

Kijk techprogramma Bright TV elke week op RTL Z

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van