Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan al jouw RTL Z nieuws, actuele beurskoersen, nieuwsuitzendingen en meer.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Tech & business

Apple test met zelfrijdende auto op de openbare weg

28 april 2017 09:32 Aangepast: 28 april 2017 09:58
Beeld van een test die Toyota eerder uitvoerde met een zelfrijdende Lexus GS450h. Beeld © ANP

De eerste testauto van Apple is gespot op de openbare weg in Silicon Valley.

Persbureau Bloomberg publiceerde de foto's van de testauto van Apple, een witte Lexus RX450h. De auto is voorzien van high-end lidar-sensoren, twee radars en meerdere camera's. De sensoren komen van andere leveranciers en zijn niet speciaal door Apple gemaakt, aldus experts. Apple onthoudt zich van commentaar. 

Eerder deze maand kreeg Apple van de overheid in Californië toestemming om zelfrijdende auto's op de openbare weg te testen met drie auto's. Apple werkt eerst aan het ontwikkelen van software voor zelfrijdende auto's en zou nog geen concrete plannen hebben om een eigen auto op de markt te brengen, schrijft Bloomberg.

Lexus

De keuze voor het type auto is niet bijzonder. Ook Google-spinoff Waymo en de startup Zoox gebruiken de Lexus RX450 voor het testen van zelfrijdende autotechnologie in Californië.

Over Apples plannen op autogebied gaan al jaren geruchten. Apple heeft publiekelijk niets losgelaten. In 2016 riep het bedrijf in een brief de Amerikaanse verkeerveiligheidsinstantie wel op om snel met nieuwe veiligheidsregels rond zelfrijdende auto's te komen en om flexibel om te gaan met de voorschriften. 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore