We zien dat je waarschijnlijk onze advertenties blokkeert. RTLNieuws.nl heeft de inkomsten uit advertenties nodig om goede, onafhankelijke verhalen te blijven maken. Ook kan het zijn dat door het gebruik van een adblocker bepaalde functies op de website niet goed werken. Maak je een uitzondering voor onze pagina's? Voor meer informatie, klik hier.
Menu Zoeken Mijn RTL Nieuws

04 juni 2012 09:39

'Spanje en EU bespreken steun banken'

'Spanje en EU bespreken steun banken'

De Spaanse minister van financien Luis de Guindos is begonnen aan een intensieve ronde van onderhandelingen met de Europese partners om het bancaire systeem van het perifere land te redden, zonder aanspraak te hoeven maken op een internationale reddingspoging.

Dat meldt El Pais maandag in zijn interneteditie. Spanje is op zoek naar een wereldwijd mechanisme dat niet alleen toepasbaar is bij Spaanse financiele instellingen, maar voor alle Europese banken, rapporteert de krant.

Het perifere land dringt aan op een Europese bankeenheid, die een Europees depositogarantiefonds zou omvatten, en niet enkel noodlijdende Spaanse banken zou ondersteunen, maar tevens overige banken met financiele moeilijkheden in Italie of Frankrijk, stelt El Pais.

Een akkoord zal niet gesloten worden voor de Europese top van 28 en 29 juni. Juli zal een essentiele maand worden voor Bankia SA (BKIA.MC) dat voor EUR19 miljard aan financiele steun heeft aangevraagd om zijn balans op te schonen.

Topnieuws