We zien dat je waarschijnlijk onze advertenties blokkeert. RTLNieuws.nl heeft de inkomsten uit advertenties nodig om goede, onafhankelijke verhalen te blijven maken. Ook kan het zijn dat door het gebruik van een adblocker bepaalde functies op de website niet goed werken. Maak je een uitzondering voor onze pagina's? Voor meer informatie, klik hier.
Menu Zoeken Mijn RTL Nieuws

30 augustus 2010 13:53

SNS: Sterftetabellen raken verzekeraars hard

-Een sterker dan verwachte toename van de levensverwachting zal de marges, boekwaarde en solvabiliteit van Nederlandse verzekeraars aanzienlijk kunnen aantasten.

Financiele stabiliteit

Dat stelt analist Maarten Altena van SNS Securities, in aanloop naar de bekendmaking van nieuwe sterftetabellen door het Actuarieel Genootschap maandagmiddag. Als gehanteerde tabellen er systematisch naast zitten, kan dit risico's opleveren voor de financiele stabiliteit van verzekeraars en de welvaart van polishouders, voegt de analist daaraan toe.

2011

Hij verwacht dat verzekeraars geruime tijd nodig zullen hebben om de nieuwe cijfers te verwerken en verwacht dat zij er niet voor de jaarcijfers begin 2011 in detail op zullen ingaan. Volgens consultants zouden de toekomstige verplichtingen van verzekeraars met nog eens 2,5% stijgen door de stijgende levensverwachting, bovenop de 4,5% die reeds werd voorspeld door het Centraal Bureau voor de Statistiek.

Aegon staat maandag rond 13.20 uur 1,7% lager, ING noteert vlak, SNS Reaal daalt 2,3% en Delta Lloyd noteert 0,3% hoger in een lagere markt, waarbij de AEX 0,6% verliest.

Topnieuws