Personal finance

Storm Ciara veroorzaakt voor 150 miljoen euro schade aan auto's en huizen

11 februari 2020 13:53 Aangepast: 11 februari 2020 14:08
In een Rotterdamse woonwijk richtte een omgewaaide boom veel schade aan. Beeld © ANP

Storm Ciara heeft voor ten minste 150 miljoen euro aan schade veroorzaakt in Nederland, volgens een eerste schatting van het Verbond van Verzekeraars.

Ter vergelijking: in 2018 zorgde een zeer zware storm nog voor 450 miljoen euro aan schade. De belangrijkste reden is dat Ciara minder heftig was, aldus de koepelorganisatie voor verzekeraars.

Het schadebedrag van deze storm loopt vermoedelijk nog wel op, omdat er in de komende dagen nog meer onstuimig weer wordt verwacht, meldt het Verbond. Bovendien zijn nog lang niet alle schadeclaims binnen bij de verzekeraars en is niet van alle claims die zijn ingediend al duidelijk hoe groot de schade is.

Vervolgschade

In de schatting heeft het Verbond ook claims meegerekend die zijn binnengekomen vanwege schade van gisteren. "Ook maandag was er in het grootste deel van het land nog sprake van flinke windstoten", aldus Richard Weurding, de algemeen directeur van de brancheorganisatie van de verzekeraars.

Die windstoten kunnen dakpannen die al op zondag zijn losgetrild net het laatste zetje geven, is de redenering. En daardoor is de schade die hierdoor veroorzaakt wordt, nog wel toe te schrijven aan Ciara. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Storm zorgt voor handenvol werk bij ProRail, NS en Schiphol

Dat de schade lager lijkt uit te vallen dan van de storm van twee jaar geleden, komt onder meer omdat Ciara op zondag over Nederland raasde. Hierdoor hoefden veel minder mensen de weg op, wat enorm scheelt qua schade aan auto's, legde Joost van Buchem van Interpolis al eerder uit.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore