Personal finance

Weg vrij voor Koolmees: vakbond VCP óók akkoord met pensioendeal

18 juni 2019 15:18 Aangepast: 18 juni 2019 15:23
Er moet nog een concreet plan komen zodat mensen die 45 jaar hebben gewerkt, met pensioen kunnen ongeacht hun leeftijd. Beeld © ANP

Minister Wouter Koolmees kan aan de slag met het uitwerken van de details van het nieuwe pensioenstelsel. De leden van Vakcentrale voor Professionals (VCP) hebben ingestemd met het akkoord, dat 4 juni bekend werd gemaakt.

De VCP was de laatste van de drie vakbonden die het akkoord ter goed- of afkeuring aan hun leden heeft voorgelegd. Bij CNV stemde 79 procent van de leden vóór het akkoord, bij FNV was dat 76 procent

Uitwerking

Met de goedkeuring van de vakbonden kan minister Koolmees (Sociale Zaken en Werkgelegenheid, D66) onderzoek doen naar drie belangrijke kwesties waar in de deal wel afspraken over zijn gemaakt, maar waarvan nog niet vaststaat hoe het uitgevoerd gaat worden. Het gaat om de volgende zaken:

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Het nieuwe pensioenstelsel: eerlijker, maar minder zekerheid

Debat Tweede Kamer

Het akkoord over een nieuw pensioenstelsel wordt morgen besproken in de Tweede Kamer. Om 16.00 uur geeft minister Koolmees tekst en uitleg aan de Tweede Kamer. Aansluitend wordt er nog gedebatteerd over het bevriezen van de AOW-leeftijd voor de komende twee jaar. 

Wist je dat wij ook een app hebben?
Daarmee heb je al het nieuws binnen handbereik. Download 'm hier.

Playstore Appstore

`