Personal finance

Camper kopen te duur? Deze Lada-variant kun je makkelijker betalen

03 juni 2019 12:05 Aangepast: 03 juni 2019 12:18
Budget-kamperen met de Lada Grant. Beeld © Lada

Droom je van een camper, maar heb je het geld niet? Een Russische fabrikant introduceert een vriendelijk geprijsde kampeerauto, voor 'slechts' zo'n 20.000 euro. Het gaat om een omgebouwde Lada Granta. 

Wie met een eigen camper op vakantie wil moet daar normaal gesproken flink voor in de buidel tasten. Een nieuwe camper kost zo 50.000 euro of meer. Daar komen nog enkele duizenden euro's aan jaarlijkse onderhoudskosten bij, volgens Camperverzekerd.nl

20.000 euro

Dat is anders bij de nieuwe camper van het Russische ingenieursbureau Lux Form. Dat bedrijf heeft een camper ontworpen die volgens Lada Online nog geen 20.000 euro zou moeten gaan kosten.

Het interieur van de camper. Het interieur van de camper.

De camper is gebaseerd op de Lada Granta, een sedan. Volgens het bedrijf rijdt de camper daardoor 'handig en snel' zoals een personenauto.

Twee personen

De camper heeft ruimte voor twee personen en is uitgerust met een bed, slaapbank, kitchenette, douche, toilet en kledingkast.

Het 'bed' van de camper. Het 'bed' van de camper.

Lux Form heeft nu alleen nog een showmodel getoond, maar zegt dat de massaproductie 'in de nabije toekomst' gaat plaatsvinden. 

Het is niet de eerste auto die het bedrijf heeft getransformeerd. Eerder maakte het al een bestelbus en foodtruck op basis van de Lada Granta, en je kunt bij Lux Form ook een campermodule kopen die op een pickup geplaatst kan worden.

Lada Xray maakte deze video over de camper:

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

`