Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan al jouw RTL Z nieuws, actuele beurskoersen, nieuwsuitzendingen en meer.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Opinie

40.000 beleggers voor Buffett (en we zijn er ook bij)

29 april 2016 18:40 Aangepast: 31 juli 2017 15:30

De aandeelhoudersvergadering van Berkshire Hathaway heeft iets magisch. De bijnaam ‘het Woodstock van het kapitalisme’ is niet overdreven. Dit weekend lijkt Omaha (Nebraska) wel een bedevaartsoord en we zijn er weer bij.

Van heinde en ver komen 40.000 beleggers naar dit event om een glimp van hun held op te vangen: Warren Buffet, de beste belegger ter wereld. Warren is 85 maar nog steeds in topvorm, naar eigen zeggen dankzij het verantwoorde menu van Coke (Berkshire heeft 9% van Coca Cola) en hamburgers met Heinz ketchup (Berkshire heeft 27% van Heinz Kraft). De beleggers & fans komen van all over the world.

Een wealthmanager uit Johannesburg, een ondernemer uit Dubai en een groeiend contingent superrjke Chinezen. 250 privé jets landen vandaag in Omaha. Hopend op wat tips van Warren. Universele beleggingswijsheden, uitleg van zijn strategie, toelichting op de grote acquisities van de afgelopen jaren. Maar ook de show waarin Warren slim “zijn” bedrijven en producten market. Beleggers en fans blijven gefacineerd door de prestaties: meer dan 50 jaar een gemiddeld rendement van ongeveer 20 procent, de bouw van een bedrijf van 340 miljard dollar. En begonnen met een zieltogend textielbedrijf in 1965.

En wij zijn er ook bij! Samen met de crew van RTL Z mag ik – voor de tweede keer – dit event bijwonen. Als CEO van Value8 – dat ook eigen ondernemingen combineert met beursgenoteerde beleggingen – is Berkshire Hathaway natuurlijk een groot voorbeeld. We bieden u graag de kans om mee te genieten van het Orakel van Omaha. Via RTL Z!

 

 

Peter Paul de Vries

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore