We zien dat je waarschijnlijk onze advertenties blokkeert. RTLNieuws.nl heeft de inkomsten uit advertenties nodig om goede, onafhankelijke verhalen te blijven maken. Ook kan het zijn dat door het gebruik van een adblocker bepaalde functies op de website niet goed werken. Maak je een uitzondering voor onze pagina's? Voor meer informatie, klik hier.
Menu Zoeken Mijn RTL Nieuws

30 augustus 2012 18:34

NYSE Euronext: D.E. Master Blenders in AEX ten koste van TomTom

NYSE Euronext nv (NYX) heeft donderdag de resultaten van de kwartaalherziening van de AEX, de AMX en de AScX-index bekend gemaakt.

D.E Master Blenders 1753 nv (DE.AE), dat dit jaar debuteerde aan het Damrak, wordt opgenomen in de AEX-index. Dit betekent dat TomTom nv (TOM2.AE) niet meer tot de 25 hoofdfondsen gerekend zal worden.

TomTom en nieuwkomer Ziggo nv (ZIGGO.AE) komen in de AMX-index. TKH Group nv (TWEKA.AE) zal verhuizen naar de AScX-index.

De nieuwe samenstelling van de indices is van kracht vanaf maandag 24 september 2012.

De herziening van de indices vindt aan het eind van ieder kwartaal plaats. De jaarlijkse, volledige herweging van de indices is in maart. De herzieningen in juni, september en december dienen er voor om het aantal onderliggende fondsen op 25 te houden.

Door Anton Reijinga; Dow Jones Nieuwsdienst; [email protected]; +31-20-571 5213

(END) Dow Jones Newswires

August 30, 2012 12:33 ET (16:33 GMT)

Topnieuws