We zien dat je waarschijnlijk onze advertenties blokkeert. RTLNieuws.nl heeft de inkomsten uit advertenties nodig om goede, onafhankelijke verhalen te blijven maken. Ook kan het zijn dat door het gebruik van een adblocker bepaalde functies op de website niet goed werken. Maak je een uitzondering voor onze pagina's? Voor meer informatie, klik hier.
Menu Zoeken Mijn RTL Nieuws

01 juni 2012 08:49

NL inkoopmanagersindex daalt derde maand op rij

NL inkoopmanagersindex daalt derde maand op rij

De inkoopmanagersindex voor de Nederlandse industrie is in mei verder gezakt naar 47,6 van 49,0 in april.

Dat blijkt vrijdag uit cijfers van de Nederlandse Vereniging voor Inkoopmanagement (Nevi). Het is de derde maand op rij dat de index lager uitkomt en onder de 50 noteert. Een indexwaarde van meer dan 50 duidt op expansie van activiteit in de productiesector, een stand van onder de 50 op krimp.

Met name het aantal nieuwe orders daalde aanzienlijk, aldus de inkoopmanagersvereniging. Voor het eerst dit jaar daalde ook het aantal buitenlandse orders.

De werkgelegenheid nam af, evenals de hoeveelheid onvoltooid of nog niet uitgevoerd werk. Ook de inkoopprijsinflatie daalde aanzienlijk, vervolgt de vereniging, en bereikte het laagste niveau in vier maanden.

Alles over de Nederlandse economie

Recent nieuws over de Nederlandse economie /components/financien/rtlz/nieuws/2001-01-2012article
Topnieuws