We zien dat je waarschijnlijk onze advertenties blokkeert. RTLNieuws.nl heeft de inkomsten uit advertenties nodig om goede, onafhankelijke verhalen te blijven maken. Ook kan het zijn dat door het gebruik van een adblocker bepaalde functies op de website niet goed werken. Maak je een uitzondering voor onze pagina's? Voor meer informatie, klik hier.
Menu Zoeken Mijn RTL Nieuws

20 december 2012 14:25

Nieuwe luchtvaartmaatschappij: Maastricht Airlines

Nieuwe luchtvaartmaatschappij: Maastricht Airlines

Vanaf maart volgend jaar is Nederland een luchtvaartmaatschappij rijker. Maastricht Airlines gaat vanaf Maastricht Aachen Airport vliegen op drie bestemmingen, waaronder Schiphol.

Grote man achter het project is Hamid Kerboua, die ook bij Demin Air en Amsterdam Airlines aan het roer stond.

Met twee Fokker 50-vliegtuigen en 14 piloten in dienst begint Maastricht Airlines op 25 maart met vliegen. De bestemmingen zijn Schiphol, Berlijn en München. Een jaar later wordt er ook gevlogen op Londen, Kopenhagen en Parijs.

Op Schiphol wordt vier keer per dag gevolgen. Een retourticket kost 79 euro. “Dat is 60 cent goedkoper dan een eersteklasticket bij de NS”, zegt oprichter Kerboua tegen RTL Z.

Kerboua is behalve oprichter ook grootaandeelhouder van Maastricht Airlines. Eerder was hij betrokken bij de oprichting van Demin Air en Amsterdam Airlines, twee bedrijven die uiteindelijk failliet gingen. Maar volgens Kerboua is uit onderzoek gebleken dat er in de regio Maastricht genoeg vraag is voor een rendabele luchtvaartmaatschappij. “Wij richten ons op 60 procent zakelijk verkeer en 40 procent vakantieverkeer.”

Kerboua mikt op een omzet van 9,5 miljoen euro in het eerste jaar, oplopend tot 13,4 miljoen euro in het tweede en “een kleine 20 miljoen euro” in het derde jaar. “Vanaf het tweede jaar, dat begint in maart 2014, moeten we winstgevend zijn”, aldus Kerboua.

Topnieuws