We zien dat je waarschijnlijk onze advertenties blokkeert. RTLNieuws.nl heeft de inkomsten uit advertenties nodig om goede, onafhankelijke verhalen te blijven maken. Ook kan het zijn dat door het gebruik van een adblocker bepaalde functies op de website niet goed werken. Maak je een uitzondering voor onze pagina's? Voor meer informatie, klik hier.
Menu Zoeken Mijn RTL Nieuws

01 juni 2012 16:23

'Nederlanders kunnen veel goedkoper geld lenen'

'Nederlanders kunnen veel goedkoper geld lenen'

Nederlanders leenden afgelopen jaar samen voor 9,7 miljard euro. Daar betalen ze een forse rente voor, maar het kan veel goedkoper.

Dat zegt Henriëtte Raap, woordvoerder van Wijzer in Geldzaken, in Over Geld Gesproken. Volgens Raap zijn Nederlanders te makkelijk gaan denken over geld lenen. Maar als er dan toch geld geleend wordt, dan valt er zeker nog te besparen. "Op een klantenkaart bij een winkelketen of een creditcard betaal je vaak heel veel rente. Als je dat niet kan terugbetalen, kijk dan of je niet beter een persoonlijke lening of doorlopend krediet kunt regelen. Die zijn een stuk goedkoper, rond de 8 procent (terwijl de rente bij een creditcard 15 procent is, red.)."

De totale schuld, hypotheekschuld niet meegerekend, is nu opgelopen tot 27,5 miljard euro. Ook staan we met z'n allen steeds vaker rood, vorig jaar voor het eerst meer dan 10 miljard euro. De kosten daarvoor zijn vaak aanzienlijk.

Topnieuws