We zien dat je waarschijnlijk onze advertenties blokkeert. RTLNieuws.nl heeft de inkomsten uit advertenties nodig om goede, onafhankelijke verhalen te blijven maken. Ook kan het zijn dat door het gebruik van een adblocker bepaalde functies op de website niet goed werken. Maak je een uitzondering voor onze pagina's? Voor meer informatie, klik hier.
Menu Zoeken Mijn RTL Nieuws

01 mei 2012 12:42

Lloyds: herstel economie langzaam en moeilijk

Lloyds: herstel economie langzaam en moeilijk

De Britse bank Lloyds denkt dat de weg naar herstel van de Britse economie lang en moeilijk zal zijn. Dat stelde het bedrijf dinsdag bij de bekendmaking van de eerstekwartaalcijfers.

,,We denken dat de economie zich dit jaar redelijk vlak ontwikkelt, maar het zal een lange en moeilijke weg naar herstel zijn'', aldus bestuursvoorzitter António Horta-Osório. ,,We verwachten groei in 2013 vergezeld door een piek in de werkloosheid van bijna 9 procent in het begin van dat jaar.''

Lloyds, dat voor 40 procent in handen is van de Britse overheid, zette 375 miljoen pond (458,5 miljoen euro) extra opzij voor schadeclaims rond de verkoop van woekerpolissen. Vorig jaar betaalde het bedrijf daar al 3,2 miljard pond aan compensatie voor. Desondanks bleef een winst voor belasting over van 288 miljoen pond. In het eerste kwartaal van 2011 leed Lloyds nog een verlies van 3,5 miljard pond.

Topnieuws