Ga naar de inhoud
Life

Hermès opent wasserette in Bijenkorf Amsterdam

Beeld © ANP

De Bijenkorf in Amsterdam krijgt tijdelijk een wasserette. Maar je mag de wasmachines niet gebruiken voor je vieze sokken. Tenminste: daar zal Hermès vermoedelijk niet al te blij mee zijn. Het modehuis opent in oktober de speciale mini-wasserette met maar één doel: het wassen van de luxe sjaals van het merk.

De sjaals, die momenteel in de webwinkel van het modehuis tot zo'n 300 tot 1.570 euro kosten, krijgen in de speciale wasmachines een opknapbeurt. Elke machine verft de inhoud in een specifieke kleur. Daarna gaan de sjaaltjes de droger in, waardoor ze "langzaamaan hun soepelheid en zachtheid weer terug krijgen", schrijft lxry.nl

Mocht je in het bezit zijn van zo'n exclusief lapje stof, moet je wel wat geduld hebben. Het hele proces duurt zo'n 48 uur. De sjaal, het best verkochte item van Hermès, deed in 1937 zijn intree en werd al snel een succes bij de toenmalige jetset. Grace Kelly besloot de sjaal als mitella te gebruiken en koningin Elisabeth II droeg hem om haar nek toen haar eerste portret voor een postzegel gemaakt werd. 

Onverminderd populair

Ook tegenwoordig is de sjaal nog steeds populair: elke 25 seconden zou er één over de toonbank gaan. De duurste werd ooit voor 4,6 miljoen verkocht op een veiling in Londen. Voor de liefhebbers én de arme sloebers die 'slechts' een paar honderd euro aan het mode-artikel uitgeven is er tegenwoordig zelfs een app met manieren om de nieuwste collecties te dragen.

 

Nunca fue tan "chic" hacer la colada con #HermesWash #HermesMatic #Hermes #lamaisondesCarres #HermesLMDC

Een foto die is geplaatst door A n n a (@addictsmile) op