Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan al jouw RTL Z nieuws, actuele beurskoersen, nieuwsuitzendingen en meer.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Life

Spiegel toont welke kledingprints je het beste passen

15 september 2015 09:34 Aangepast: 15 september 2015 09:40
De spiegel heeft een dieptesensor waarmee hij je lichaam kan registreren. Beeld © Kaist

De 'Mirror or Mirror' projecteert virtuele t-shirts op kleding en laat je zelfs nog wat aanpassingen maken.

Eens in de zoveel tijd duikt er weer een interactieve spiegel op, maar we zien ze eigenlijk nooit in de winkels hangen. Toch is het interessant om te zien wat je er allemaal mee kunt. De nieuwste is Mirror or Mirror. Deze laat zien hoe een bepaald kledingpatroon of kleur jou staat, schrijft Bright.nl.

De spiegel is een project van MyDesignLab, onderdeel van Korea's Industrial Design KAIST school. Het werkt met ingewikkelde technologie waarmee je virtuele kleding kan passen. Daarvoor draag je dan een witte trui of wit shirt. Het is zelfs mogelijk om ontwerpen aan te passen of zelf aan te slag te gaan.

Virtueel bladeren door outfits
De Koreaanse uitvinding heeft een dieptesensor waarmee hij je lichaam kan registreren. Die informatie wordt door een projector gebruikt om pixels op lichaam te projecteren en zo de prints over de kleding te tonen. De projectie speelt in op bewegingen, zodat hij altijd klopt. Gebruikers kunnen door middel van handbewegingen door outfits 'bladeren'.

Met een speciaal pennetje is zelfs het mogelijk om designs op de kleding te tekenen. Tenminste, op je spiegelbeeld. Ben je tevreden met de kleding, dan kun je het design daarna direct uitprinten. Wat de plannen met de spiegel verder zijn, is nog niet bekend.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore