Ga naar de inhoud
Carrière

Ontslag politievrouw na diefstal vier snoepjes terecht

Beeld © ANP (Archieffoto)

Een politieambtenaar die in een winkel een handjevol snoepjes stal, is terecht ontslagen door de politie. Dat oordeelde de rechtbank Gelderland onlangs.

De vrouw werkte sinds 2009 als personeelsconsulent bij de politie, in het district Gelderland-Midden. In maart 2014 werd zij aangehouden als verdachte in een winkeldiefstal. Zij nam vier snoepjes uit een snoepbak, at er één op, en stak er drie in haar zak. Vervolgens liep zij de winkel uit zonder te betalen. Het winkelpersoneel betrapte haar en deed aangifte. 

Ontslag terecht
Haar werkgever beschouwde de winkeldiefstal als ernstig plichtsverzuim, en ging over tot strafontslag. De werkneemster stapte naar de rechter om bezwaar te maken. Maar uit een vandaag openbaar geworden vonnis blijkt dat de rechtbank eind januari oordeelde dat zij terecht is ontslagen.

Ook de rechter omschrijft de snoepdiefstal als ernstig plichtsverzuim. "Dat de weggenomen goederen een geringe waarde vertegenwoordigden, doet hieraan niet af." De rechtbank vindt niet dat ontslag een te zware maatregel is. De korpschef mag "strenge eisen stellen aan de integriteit van ambtenaren die werkzaam zijn bij het korps."

Meer op rtlz.nl:
Stelende paleismarechaussees naar rechter om 'willekeur'